Racing Minis at Zandvoort
Photo: Copyright © 2019 Eelke Blok

Witte Cooper

Koppie koppie

Het is wat laat om het te melden, maar sinds vorige week zondag zit de door Joost bewerkte kop op de Cooper. Uiteindelijk zijn er voor alle vier de inlaatkleppen klepzittingen in gegaan, omdat de andere kleppen ook niet goed gesneden waren (het was alleen niet zo duidelijk als bij die ene). Joost heeft ook wat tovenarij losgelaten op het flowen van de kop en hij denkt dat de kop op zich al een flink verschil moet gaan maken.

Nokkenas op tijd gezet

Eindelijk! Na meer dan een jaar (toen we bij MiniSport waren, waar me verteld werd dat er te weinig vermogen en te weinig compressie in de motor zit, en dat het eerste dat gecontroleerd moest worden de kleppentiming was), is de nokkenas nu op tijd gezet. Het lijkt erop dat er inderdaad een groot probleem was op dit vlak, namelijk een missende spanner voor de ketting, wat al heel wat slijtage had veroorzaakt. Er is een nieuwe ketting in gegaan, samen met een spanner. De motor lijkt nu een stuk levendiger, en dat is goed nieuws.

Mini-perikelen en AutoRAI

Elke keer als ik de Mini was (en dat is ongeveer eens in de twee weken, de laatste tijd), wordt ik er depressief van. De paar laatste keren heb elke keer dat ik zo dicht op de auto zit een nieuw roestplekje (maar een klein bruin stipje in het wit) ontdekt. Daarom heb ik besloten om te proberen niet nog een winter door te rijden met de auto, volgend jaar en hem ergens droog en warm te stallen (en een aantal kleine dingetjes te corrigeren die eerder mis zijn gegaan, voordat het echt te laat is).

Niet zoveel

Nou, ik had beloofd om een update te geven over de vorderingen in Amersfoort met betrekking tot de klepspeling en dergelijke. Het blijkt dat er niet veel te mlden is. De kleppen moesten een beetje bijgesteld worden, maar niets om over naar huis te schrijven.

Doorsmeren en gescheurde homokineethoes

Dit weekend hebben we wat tijd uitgetrokken om het witte Coopertje een welverdiende wasbeurt te geven, met een doorsmeerbeurt als toetje (iets dat je bij Mini's nooit te vaak kunt doen). Afgezien van een ratel die ik verwoest heb bij het losdraaien van de wielmoeren (terwijl de moeren van het andere wiel nog vastgezet moesten worden), kwamen we er ook achter dat er een flinke scheur zat in de hoes van de linker homokineet. We brengen de auto volgende week naar de garage omdat dit niet een klus is die we zelf willen doen (niet genoeg vaardigheid en niet genoeg tijd). Wordt vervolgd...