Engine of a Mini Seven racing Mini
Photo: Copyright ┬ę 2009 Eelke Blok

Niet zoveel

Nou, ik had beloofd om een update te geven over de vorderingen in Amersfoort met betrekking tot de klepspeling en dergelijke. Het blijkt dat er niet veel te mlden is. De kleppen moesten een beetje bijgesteld worden, maar niets om over naar huis te schrijven.

Het veranderende stationaire toerental is nog steeds niet opgelost, het is nu verander van "vaak te snel, soms goed" in "vaak goed, soms te langzaam". Aangezien de auto tussendoor in Amersfoort is geweest gok ik dat Peter de snelle stationair terug heeft gedraaid, maar dat daarbij de langzame kant van de schaal te langzaam is geworden. Ik wil de vacuumslangen van het inlaatspruitstuk naar de rembekrachtiger vervangen, want die bleken vorige zomer bij MiniSport problemen te geven. Toen is het slechte stuk, tussen het T-stuk en de anti-runon valve, verwijderd, maar het overgebleven deel is waarschijnlijk ook niet al te florissant meer. En aangezien ik heb gehoord dat vacu├╝mproblemen ook problemen met het stationaire toerental kunnen veroorzaken, zou dat wel eens de oplossing kunnen zijn.

Iets anders interessants op Mini-gebied is dat we de eerste van een serie gezelligheidsavonden hebben gehad, gisteravond in Dordrecht. Er waren ongeveer 30 mensen op af gekomen, wat heel leuk was om te zien. Helemaal niet teleurstellend, maar ook weer niet zo veel dat de locatie te klein was. Precies goed, eigenlijk. Er staan nog vier van die avonden op de planning, op verschillende locaties in het land, dus laten we hopen dat de andere vier ook zo goed gaan.

Add new comment

Category