Racing Minis at Zandvoort
Photo: Copyright © 2019 Eelke Blok

Koppie koppie

Het is wat laat om het te melden, maar sinds vorige week zondag zit de door Joost bewerkte kop op de Cooper. Uiteindelijk zijn er voor alle vier de inlaatkleppen klepzittingen in gegaan, omdat de andere kleppen ook niet goed gesneden waren (het was alleen niet zo duidelijk als bij die ene). Joost heeft ook wat tovenarij losgelaten op het flowen van de kop en hij denkt dat de kop op zich al een flink verschil moet gaan maken.

Nu gewapend met wat meetinstrumenten heeft hij ook kunnen vaststellen dat de afstand van de bovenkant van ze zuigers en het deck (bovenkant van het blok) 1.3 mm is, wat iets beter is dan de 1.5 wat we eerst dachten dat het was. Gecombineerd met de 22 cc kamers in de kop zou dit goed moeten zijn voor een compressieverhouding van 9.16. Nog steeds laag (zou 10.3 moeten zijn), maar niet zo laag als we eerst dachten.

Nadat alles gemonteerd was, was er maar even tijd voor een snelle testrit en ik wilde niet te ver rijden omdat het nog steeds koud was en er pekel op de weg zou liggen. De auto liep OK, maar maar ik kreeg niet de kans om hem warm genoeg te krijgen om echt verschil te merken. In elk geval liep hij lekker snel in de toeren, wat een goed teken is.

Hopelijk is volgende week zondag het weer goed, zodat we de auto mee kunnen nemen naar de Hoekse Waard Rit, om hem eens goed aan de tand te voelen.

Add new comment

Category