Racing Minis at Zandvoort
Photo: Copyright ┬ę 2019 Eelke Blok

Overgespoten dak voor de Cooper en gelijk door naar de garage

Vorige week is de Cooper bij de spuiter geweest. Om een of andere vage reden was er wat verf afgebladderd van het zwarte dak. Hij is ook bij de garage geweest, omdat hij niet erg lekker liep.

Bij het dak leek het over er een bal langs geschampt was ofzo, omdat er ook een wat krassige vlek omheen zat. Het vreemde is dat er geen deuk was. Het hele dak is overgespoten, inclusief een laag blanke lak, die er kennelijk niet op zat. Nu twijfel ik of de zwartigheid op mijn doek, als ik de auto aan het afdrogen was na een wasbeurt, een teken was dat ik niet grondig genoeg gewassen had (wat ik dacht), of dat het gewoon verf was die eraf kwam...

Sinds het weekend van 2 en 3 oktober liep de auto ook niet echt mooi meer. Ik wilde dat een expert ernaar keek, zodat het gelijk door was naar de garage toen hij terug kwam van de spuiter. Het is een MG-geori├źnteerde garage in Amersfoort, waar mijn vader ook zijn MG brengt voor onderhoud. Als ze toch bezig zijn kunnen ze ook eens kijken naar het mysterie van de missende 15-nogwat PK (de dynosessie bij MiniSport gaf aan dat er 65 PK in de motor zit, terwijl er met de gegeven specificiatie iets van 75-80 zou moeten zijn - zie de foto's in de foto-sectie, te beginnen met deze). Eerste oordeel van mensen die "er verstand van hebben" is dat het de kleptiming zou kunnen zijn. Klinkt plausibel.

Add new comment

Category