Customized Suzuki Intruder in French village
Photo: Copyright © 2014 Eelke Blok

Site verbouwd

Welkom op mijn volledig vernieuwde site. Wat, je ziet geen verschil? Geweldig, want dat zou ook niet moeten. Tenminste niet op het eerste gezicht.

Ik heb zelfs mijn best gedaan om ervoor te zorgen dat de site zoveel mogelijk op de vorige versie lijkt, omdat er helemaal niks mis was met hoe die eruit zag.

Wat is er dan wel veranderd? De vorige versie van de site was een combinatie van custom PHP (gebaseerd op de structuur van de site van de Mini Seven Club) en bblog, een open source blogging pakket geschreven in PHP. Nu is de complete site gebaseerd op Joomla!, een open source content management system (CMS). Dit maakt het beheer van de site een stuk makkelijker voor mij en het geeft me de kans om met Joomla! te klooien, wat gewoon heel cool is als je een web nerd bent.

De belangrijkste verandering die je aan de buitenkant kunt zien is dat de site nu tweetalig is; in de rechter bovenhoek zie je twee kleine vlagikoontjes. Die staan voor de twee talen waarin mijn site nu beschikbaar is, Nederlands en Engels. Het zal me niet lukken om alles meteen vertaald te hebben (het systeem dat ik gebruik maakt het alleen mogelijk om makkelijk te schakelen tussen verschillende versies van je content, het vertalen moet je zelf doen) en ik zal waarschijnlijk ook niet alles vertalen. Als je een artikel niet ziet in de taal die je hebt gekozen, dan betekent dat dat het niet beschikbaar is in die taal en dat je het zal moeten doen met de versie die je ziet (of dat ik er nog niet aan toe ben gekomen om een vertaling te maken - als je iets tegenkomt in het Engels wat je graag in het Nederlands zou willen lezen, stuur me dan even een mailtje via de contact-sectie, dan zal ik kijken wat ik kan doen). 

Om je iets te lezen te geven in het Nederlands, heb ik naast alle statische inhoud op de site ook alle nieuwsberichten over mijn witte Cooper vertaald. Overigens kunnen nieuwsberichten niet meer aan meerdere categorieën toegekend worden (het enige nadeel van de overstap naar Joomla), waardoor je mogelijk dingen tegenkomt waarvan je denkt, wat heeft dat ermee te maken? Ik zal in de toekomst proberen om niet meerdere onderwerpen in één artikel te behandelen.

Buiten de nieuwe Nederlandse versie heb ik ook een aantal secties toegevoegd. Dit zijn de veranderingen die ik aan de basisstructuur van de site heb aangebracht:

  • Ik heb een nieuwe pagina bemaakt over mijn BMW Mini Cooper Checkmate in de stijl van de andere auto-pagina's.
  • Ik heb alle auto's in één sectie gezet, dus geen aparte secties meer over Mini en MG.
  • Ik heb een sectie gemaakt over mijn andere grote hobby, web ontwikkeling en design.
  • De foto-sectie is terug en beter dan ooit. Hij is nu "powered by Flickr", waar ik al eerder over schreef. Helaas is dit niet vertaalbaar met JoomFish, dus dit zal voor de ene fotoserie Nederlands, en voor de andere Engels zijn.

Een kleinere verandering is dat je nu in plaats van complete artikelen vaak alleen het eerste stukje van een verhaal zal vinden op de voorpagina (als je hier bent uitgekomen moet je dat al tegen zijn gekomen). Je kan dan zelf beslissen of je meer wil lezen door op de link te klikken die volgt op de inleiding, of dat je verder scrollt om te zien of er iets anders is dat je aandacht grijpt. Soms is een verhaal zo kort dat het geen zin heeft om het op te delen, en sommige van de oude artikelen van de oude site heb ik niet aangepast, waardoor ze nog wel in hun geheel op de voorpagina staan.

Als laatste zijn de commentaren terug zoals je ze nog nooit hebt gezien (tenminste, op deze site). Je kunt nu reacties geven op bijna elke pagina op de site en je kunt BBcodes en smilies gebruiken (als je ooit op het forum van de MSCN komt dan zullen ze je wel bekend voorkomen).

Add new comment