Racing Minis at Zandvoort
Photo: Copyright © 2019 Eelke Blok

Cooper terug

Joepie! Mijn Cooper is terug, en hij loopt weer geweldig. Er zijn twee belangrijke problemen boven water gekomen; een klep zat veel te strak (waarom? Laten we hopen dat dit niet nog een staartje krijgt) en er zat geen demperolie in de carb.

Nu ik er zo over nadenk, bij MiniSport hebben ze de carb wel leeg laten lopen toen de auto daar was voor een rollenbank tune-up, maar we hebben niet gezien dat ze hem weer vulden (de eerlijkheid gebied wel te zeggen dat tunen niet het dagelijkse werk van deze jongen was; er ging iets mis met de afspraak, waardoor ze een invaller moesten regelen).

Hoe dan ook, het bleek dus dat gegeven de omstandigheden, de auto zo slecht nog niet liep... Laten we het er maar op houden dat het weer is zoals het hoort. Er staat een Vernier timing gear in bestelling waarmee de nokkenas timing precies op tijd gezet kan worden. Misschien ook een paar upgrades aan de ontsteking, en dan moeten we maar eens naar SpeedCentre Geldermalsen voor een nieuwe tune-up.

Add new comment