Auto’s

Een van mijn grote hobby's is auto's in het algemeen en klassiekers in het bijzonder. Deze interesse heeft er toe geleid dat ik eigenaar ben van een Mini Cooper uit 1991. Strikt gesproken is het dus geen klassieker, maar dat is eigenlijk maar een detail aangezien de Mini nauwelijks veranderd is tussen de introductie in 1959 en het laatste model uit 2000.

Mijn Mini is volledig gerestaureerd in de winter en lente van 2002/2003. Klik op de link "Witte Cooper" om meer te weten te komen.

Het is lang geleden dat ik het Mini-virus opliep, toen ik nog een kleine man was en meereed op de achterbank van de Mini van mijn moeder. Hoewel ze tussendoor twaalf jaar lang een goedkoop en praktisch boodschappenwagentje heeft gehad heeft ze in 2002 het rechte pad weer hervonden; gedreven door mijn vader hebben mijn ouders een Mini Cooper Brooklands uit 1997 gekocht, op hetzelfde moment dat de restauratie van mijn Mini begon. Klik op de link "Brooklands" hierboven voor meer informatie.

De witte Cooper is sinds 2000 in mijn bezit en ik heb er jaren in gereden als dagelijks vervoer, totdat ik in mei 2005 begon bij een andere baas, waar ik een lease auto tot mijn beschikking kreeg. Ik moest het een paar maanden doen met een Frans geval, maar sinds januari 2006 rij ik rond in een 2006 Mini Cooper Checkmate. Je raad het al, ook over deze auto is een aparte pagina; klik op "Checkmate" voor meer.

Over de laatste auto die je op deze pagina's tegenkomt moet ik helaas toegeven dat ik er niet de eigenaar van ben (OK, van de Brooklands ook niet, maar daar kan ik mee leven -anders had ik hem wel gekocht toen ik de kans kreeg – en technisch gezien van de Checkmate ook niet). Ik ben niet de enige Blok die gek is van klassiekers. Zoals je hierboven kunt lezen hebben mijn ouders een Mini, net als ik. Maar, bovenop de Mini en een Volvo V40 T4 als dagelijkse auto's heeft mijn vader ook nog een MG B om in rond te toeren in de zomer. En die verdient zeker een plaats op het web, dus vind je ook daarvan een link in het menu hierboven.

Het laatste dat de moeite van het vermelden waard is, is waar twee van mijn hobby's (de ene Mini's, de andere het bouwen van websites) samenkomen: de website van de Mini Seven Club Nederland. Ik heb hem ontworpen (zowel het uiterlijk als het programmeerwerk) en ik ben verantwoordelijk voor het dagelijkse onderhoud.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*